Город

Баклажани. Огляд вирощених сортів у себе на ділянці

Посів на розсаду я проводжу приблизно 23-25 лютого. Пікіровку виробляю у фазі сім’ядолей. А висадку розсади в теплицю в кінці травня. Після висадки рослина формую, видаляючи всі бічні пагони і листя до першої розвилки. На рослині залишають 5-6 самих великих зав’язей, інші квіти і зав’язі видаляю. Схема посадки: 40х60 см бажана, але у мене, як ви побачите на

Хочу поділитися оглядом тих сортів баклажанів, які я вирощувала у себе на ділянці. Баклажани я любила завжди в різних стравах, але садити сама стала приблизно з 2016 року.

Король півночі був одним з перших сортів баклажанів, які я почала садити. Для мого регіону це дуже хороший сорт і я кілька років продовжувала його вирощувати. Плоди видовженої форми, хороша врожайність, все відповідає тому опису, яке дається про цей сорт.

Король Півночі один з найбільш ранніх сортів баклажана, який характеризується стійкістю до холодів, надзвичайною врожайністю і відмінною зав’язуваністю плодів.

На город часу багато не було і видно як він росте з кропивою. Але кропива мій помічник в городі і я не завжди її видаляю, а зрізаю і використовую для бродилки.

Пізніше я стала купувати різні сорти, так як в магазинах з’явилося багато новинок.

Одним з вдалих для себе я б назвала сорт баклажана Робін гуд. Цей сорт баклажана можна назвати унікальним, одним з найкращих як за смаковими якостями, так і за врожайністю. Плоди зав’язуються вже через 90 днів після посіву. Однаково добре росте і плодоносить в будь-якому грунті – цей сорт добре пристосовується до будь-яких умов. Плоди Робін Гуда з блискучою бузковою шкіркою.

Ці лілові «барила» вагою до 300 г володіють хорошими смаковими якостями. Шкірка у них тонка, а м’якуш ніжний, без гіркоти майже без насіння. Сорт придатний для сушіння, смаження, засолювання, маринування. З нього виходить смачна ікра і будь-які салати.

Кущ сорту Робін Гуд низькорослий, бічних пагонів мало, але на них добре зав’язуються плоди. Так як плодоношення рясне, я додатково встановлюю підпори, до яких під час росту підв’язую рослини.

Самий перший білий баклажан був Пелікан, його також продовжую садити. Але в останній раз мені сподобався сорт баклажана Білосніжка.

Білосніжка виріс як маленьке деревце, усипане апетитними овальними плодами масою 180-200 р. Зростав він у теплиці як і багато інших баклажани. У його описі вважається що це середньорослий сорт. Дозріває через 110-115 днів, змінюючи своє забарвлення з білою на жовту. М’якоть щільна, біла, без гіркоти. Один з кращих сортів для запікання з томатами і приготування ікри.

Баклажан Північний блюз – скоростиглий. Технічна стиглість настає на 105 – 115 день від сходів. Забарвлення плоду в технічній стиглості яскраво-бузковий, в біологічній – коричнева. Зрозуміло, найсмачніші плоди, саме в технічній стиглості.

Так як всі баклажани я намагаюся вирощувати в теплиці, то місця їм не вистачає для швидкого дозрівання. Щоб сонце краще проникав і баклажани отримували достатній світло, я видаляю або обрізаю наполовину листя, які затінюють сам з’явився плід. Звичайно, не хотілося б на самому початку видаляти листя, так як це теж не дуже позитивно може впливати на ріст плодів. Але я описую свій досвід і викладаю вс

Наступний сорт баклажан Пелікан є середньостиглим (115-120 днів від сходів до вступу в плодоношення) середньорослий, до 100-120 см гібрид. Плоди шаблевидної форми, довжиною 15-18 см, діаметром 4-6 см, масою 200-250 р. Забарвлення молочно-біла, матова. М’якоть середньої щільності, біла, ніжна, без гіркоти.

Також я вирощувала сорт баклажан Найніжніший білого кольору. Плоди циліндричної форми і досягають в довжину 20 см, дуже зручні для приготування різних страв. М’якоть у них біла, щільна і без гіркоти.

Чорний красень. Назва дуже привабливе і я не одноразово садила цей баклажан. На жаль, у мене він росте погано. Вірніше сама рослина росте чудово, але плодів 1-3 на кущу. Порівняно з іншими баклажанами це дуже мало. Звичайно, самі плоди можуть вирости дуже великими і красивими.

Плоди баклажана Чорний красень видовжено-грушоподібні, глянцеві, гладкі, середнього діаметру, масою 110 – 200 грам, довжиною 18 – 20 див. Забарвлення в технічній стиглості темно-фіолетова, в біологічній – фіолетово-чорна. М’якоть жовтувата, ніжний, без гіркоти, насіння дуже мало. Шкірка тонка

Я садила Чорний красень різних фірм, картина по плодоношенню однакова.

Самий новий сорт, який я посадила це баклажан Валентина.

За своїми зовнішніми характеристиками він мені дуже нагадав мій перший сорт баклажан Король Півночі.

Плоди у Валентини красиві, видовжено-грушоподібної або каплевидної форми з гладкою поверхнею. Довжина 26 см, діаметр – 5 див. Звичайний вага – 200 – 220 грам. Шкірочка тонка, міцна і еластична, сильноглянцевая, темно-фіолетового, іноді майже чорного кольору.

Валентина – ранньостиглий гібридний баклажан з голландської лінійки.

Я залишилася задоволена цим баклажаном.

Баклажан Валентина отримав багато позитивних відгуків за свої позитивні якості:

  • раннє плодоношення (через 60-70 днів після посадки розсади в грунт);
  • стійкість до несприятливих кліматичних умов (не погіршується цвітіння і зав’язування плодів);
  • простота в посадці і догляду;
  • хороший смак плодів і гідна врожайність (3,2–3,5 кг/м2);
  • стійкість до захворювань (зокрема, до вірусу тютюнової мозаїки).

Останнім часом я зменшила посадки овочів на своїй ділянці, але в будь-якому випадку я буду вирощувати якісь з цих або нових сортів баклажанів обов’язково. Так цікаво спостерігати за їхнім розвитком, зростанням і потім зібрати свій урожай.